Milyen az a csomagolásmentes bolt?

Elsődleges céljaink a környezettudatos és fenntartható vásárlási kultúra kialakítása és terjesztése, a háztartási hulladékok csökkentése a felesleges termékcsomagolások kiiktatása révén, a zero waste életstílus támogatása, illetve a hazai termékek fogyasztásának népszerűsítése.

Ezen törekvéseink során pedig kiemelt szerepet kap a transzparencia. Termékeink a boltba lépve rögtön láthatóvá válnak. Nem rejtjük őket felesleges csomagolóanyagokba, hiszen nincs is rá szükségük.

Ugyanis mind frissek és természetesek, nem tartalmaznak felesleges tartósítószereket, adalékanyagokat vagy állagjavítókat. Többségük a közelről, országon belülről érkezik. Beszállítóinkat jól ismerjük, közös értékrendben osztozunk, egyazon filozófia vezet minket.

Termékeink csomagolás nélkül is esztétikusak, ízlésesek és gusztusosak. Nincs szükségük fantázianevekre, szlogenre, professzionális dizájnra vagy hívogató fényképre a tálalási javaslatról. Természetesen az összetételekre és tápanyagokra vonatkozó információkat meg tudjuk veletek osztani.

A csomagolások kiiktatásával pedig lehetővé tesszük, hogy mindenből annyit vásároljatok, amennyire szükségetek van. Vihettek 10 dkg rizst, de akár 100 dkg-ot, vagy épp 67,5-et. 😊 Szinte mindenből vihetsz csak egy kóstolónyi adagot, vagy érkezhetsz jól meghatározott mennyiségeket előíró konkrét recepttel is.

 

És hogy hogyan is zajlik a csomagolásmentes vásárlás folyamata?

  1. Nos, a tervezést már érdemes otthon elkezdenetek.
  2. Írjatok bevásárlólistát, gondoljátok át, hogy miből mennyire van szükségetek. Ez nem csak azért fontos, hogy nehogy elfelejtsetek valamit, de csökkenti az impulzusvásárlás esélyét is. Készítsétek össze a tárolóeszközeiteket, melyekbe majd hazaviszitek a kívánt árukat. Itt nincsenek szabályok, érkezhettek befőttesüvegekkel, vászonzsákokkal, papírzacskókkal vagy műanyagdobozokkal is. A megoldásoknak csak a kreativitásotok szab határt, de idővel úgyis kitapasztaljátok, hogy nektek mi működik a legjobban. Ha esetleg nem rendelkeznétek semmiféle tárolóedénnyel, befőttesüvegeket és vászonzsákokat a boltban is be tudtok szerezni.
  3. A boltba érkezve találtok egy mérleget, ahol ezeket a tárolókat le tudjátok mérni és feljegyezni, hogy a pénztárnál le tudjuk vonni a súlyukat.
  4. Ne ijedjetek meg, ha elsőre nem értetek teljesen mindent, a boltban mindenkinek segítünk.
  5. A vásárlásod után szívesen vesszük, ha a közösségi média csatornáin megosztjátok velünk és magatok között a képeiteket, receptjeiteket, tapasztalataitokat!

Hogyan született meg a Ligeti Bolt?

A csomagolásmentes élelmiszerbolt elindításával egy régi álmom vált valóra...

Ismerd meg a történetet